Phyto Biocare Pulbere de orz verde, 200 g, Phyto Biocare

Phyto Biocare Pulbere de orz verde, 200 g, Phyto Biocare

Acest produs nu este comercializat de nici unul dintre partenerii noştri. Vă rugăm să alegeți din produsele de mai jos.

Puteti evalua

Descrierea produsului
Pulbere de orz verde, 200 g, Phyto Biocare Ce este orzul verde?
Plantele tinere de orz reprezintă o sursă complexă de nutrienți foarte valoroși, necesari organismului uman ca aport zilnic: proteine, fibre vegetale, vitamine (A, B, C, E, P) minerale (K, Fe, Că, Mg), microelemente (Mn, Zn, Cu), clorofila.

Alături de acestea se găsesc componente de asemenea foarte valoroase prin efectul lor asupra metabolismului și echilibrului biochimic al organismului: bioflavonoide, polizaharide și enzime.

Pulberea de orz verde (Hordeum vulgare) este un supliment alimentar 100% natural, obținut din frunzele plantei tinere de orz verde, recoltate atunci cînd planta are înălțimea de 20 - 30 cm. La aceste dimensiuni (înainte de formarea tulpinii propriuzise), plantă acumulează cea mai mare concentrație de nutrienți - pentru că în etapele sale de dezvoltare ulterioară să-i folosească pentru sinteza diferențiată a structurilor plantei (tulpină/pai, spic, semințe, etc).

Există studii comparative care au pus în evidență un conținut net superior de nutrienți în pulberea de orz verde, față de alte surse vegetale recunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătății. (1)

Cîteva exemple sugestive legate de conținutul de nutrienți al frunzei de orz verde:
- conține de >200 ori mai multă vitamina B1 decît frunză de salată verde
- de 7 ori mai multă vitamina C decît portocalele
- de 16 ori mai multă vitamina B1 decît tomatele
- de 5 ori mai mult fer decît spanacul
- de 10-11 ori mai mult calciu decît în laptele de vacă
- de 25 ori mai mult potasiu decît bananele
- de 20 ori mai multă vitamina E decît în făină integrală de grîu, etc

Prin consumarea de orz verde, toate aceste componente se absorb și generează un efect sinergic, făcînd din produsul pulbere de orz verde un superaliment, un supliment alimentar complex și complet, care ameliorează calitatea vieții tuturor celor care îl introduc în dieta lor zilnică.

Orzul este de mii de ani utilizat în hrana zilnică a multor popoare asiatice dintre cele mai longevive (japonezi, chinezi, indieni).

Aducând în atenția semenilor noștri acest produs, nu facem decât să propunem întoarcerea la o hrană cît mai curată, mai naturală și mai neprocesată industrial, cu certe și imediate beneficii asupra sănătății și stării lor de bine.

Pulberea de orz verde este un supliment alimentar, rolul său în dieta umană este de a pune la dispoziția organismului un amestec de nutrienți foarte valoroși, care atunci cînd sînt administrați constant, zilnic pe intervale de măcar 30 - 60 zile, reechilibrează din punct de vedere biochimic și energetic.
Dacă acceptăm definiția bolii ca fiind un dezechilibru biochimic și energetic apărut în cadrul organismului (organelor), atunci refacerea acestor echilibre interne este extrem de importantă și face parte din procesul de refacere.
Altfel spus: consumul singur de suplimenti alimentări NU se poate substitui adjuvantelor prescrise de medici și nu constituie o terapie în sine. Dar prin creșterea nivelului de energie internă, prin reechilibrarea biochimică a mediului intern, devin în mod cert parte activă în procesul de refacere și în instalarea stării de bine la nivelul întregului organism.

Hipocrate, părintele medicinii moderne spunea: "Hrana voastră să vă fie medicament" sau "Cel mai bun medic este natura".
Este foarte adevărat și se potrivește azi mai mult ca oricînd, pentru că astăzi mai mult ca oricînd trăim într-un ritm alert (uneori haotic), în stres și poluare, sîntem sedentari și ne hrănim prost, dormim insuficient și fără să ne odihnim, și așa mai departe. Toate acestea lasă urme adînci asupra sănătății umane: vedem azi populații imense supraponderale (de exemplu 60% dintre americani dar și 40% dintre români), asistăm la creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri din cauze cardiovasculare, vedem creșterea ca număr și gravitate a bolilor de nutriție, a celor inflamatorii articulare și mai ales asistăm la manifestările acestor boli la persoane din ce în ce mai tinere.
O dietă controlată, mese regulate în fiecare zi, consum suficient de apă (ideal=40 ml/kg corp/zi), mișcare zilnică, somn liniștit, suficient și odihnitor, toate acestea sînt condiții minime pentru a fi mai sănătoși și mai rezistenți la îmbolnăviri.
Adăugarea în dieta zilnică a unui produs natural foarte bogat în principii nutritive, vine ca o măsură foarte bună de protecție și consolidare a sănătății.

Exemple de afecțiuni în care consumul de orz verde poate să amelioreze simptomele:
Afecțiuni ale tubului digestiv
- pulberea de orz verde are caracter alcalin, deci primul efect va fi pe hiperaciditatea gastrică, fenomen care diminuează pînă la dispariție în condițiile consumului constant
- prin conținutul de fibre vegetale, dietă cu pulbere de orz verde produce detoxifiere și ameliorarea de tranzit la nivel intestinal
- tot la nivel intestinal și tot prin aport de fibre dar și de clorofilă, reface flora și reechilibrează mecanismul de absorbție a apei
Afecțiuni hepatice / diminuarea nivelului de colesterol
- pulberea de orz verde conține beta glucan, compus care stimulează producția de bilă la nivel hepatic, aceasta la rîndul ei scăzînd colesterolul
Afecțiuni cardiovasculare
- scăderea nivelului de colesterol este un mecanism, dar nu singurul. Conținutul ridicat de niacină și de alte vitamine (C, E, B) previn sclerozarea (subțierea, slăbirea) pereților vaselor de sînge și chiar influențează procesele de formare a trombilor (cheagurilor de sînge)

Detoxifiere:
- prin aport de SOD, vitaminele C, B, E - recunoscute pentru efectul lor antioxidant, se asigură o protecție sporită și o mai mare capacitate de autoapărare a organismului împotriva efectelor nocive generate de radicalii liberi
- fibrele vegetale ameliorează tranzitul intestinal, facilitează eliminarea toxinelor la acest nivel și ajută la refacerea și menținerea unei flore intestinale normale, ameliorînd astfel digestia și întărind sistemul imunitar
- consumul constant de orz verde asociat cu un aport corespunzător de apă (minim 40 ml per kg corp pe zi) intensifică diureza și implicit eliminarea de cataboliți și toxine pe cale urinară
- prin consum de orz verde se produce alcalinizarea mediului intern și se reduce dezechilibrul acido-bazic, influentînd direct pH-ul organismului, cu efecte imediate asupra: perioadei de refacere din convalescență, a perioadei de recuperare după efort fizic intens, drenajului renal și hepatic, digestiei, inflamației articulare, etc. (1, 2,4, 6,7)

Întărirea sistemului cardiovascular:
- sînt studii care atestă efectul hipolipemiant și reducerea oxidării LDL ca urmare a consumului zilnic a cîte două porții de pulbere de orz verde timp de 30 - 40 zile (5)
- aportul de vitamină C și minerale precum calciul, sodiul și potasiul, ajută la păstrarea integrității și elasticității vaselor de sînge, aportul de calciu și fer stimulează formarea eritrocitelor, iar toate acestea împreună cu asimilarea de clorofilă refac capacitatea organismului de a ține sub control mecanismele coagulării - respectiv ale dizolvării trombilor. (5)
- o mai bună structură și funcționare a sistemului cardiovascular înseamnă o mai bună protecție internă, o mai bună irigare cu sînge, oxigen și nutrienți a tuturor organelor și implicit o stare de bine generalizată la nivelul întregului organism. (2,3, 5)

Administrare:
O cura eficientă este una de minim 30 zile. Două lingurițe de cate 2 ori pe zi înseamnă minim 5-6 g pe zi.

Prezentare:
200 g

Galerie

Păreri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.