Paradisul Verde Papadums Piper Negru Paradisul Verde 200gr

Paradisul Verde Papadums Piper Negru Paradisul Verde 200gr

Paradisul Verde Papadums Piper Negru Paradisul Verde 200gr

11,00 RON
Localizare:
Traseu sugerat:  

Ofertele pentru produsul

 

Paradisul Verde Papadums Piper Negru Paradisul Verde 200gr

11,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
biosimttera.ro
Descrierea produsului
Descriere Produs Papadum cunoscut si sub numele de papad in nordul Indiei pappadam happala sau appalam este o turta crocanta indiana mancata traditional langa preparatele servite la masa dar si ca aperitiv sau gustare putand fi consumata cu topping-uri diferite sosuri si condimente. In unele parti din India este servita ca preparat final la o masa. In anumite parti ale Indiei papadum-urile crude (uscate dar neprajite) sunt folosite in curry si preparate vegetale. Ele sunt realizate de dimensiuni diferite cele mai mici putand fi consumate ca o gustare gen chips iar cele mai mari folosite pentru a face impachetari. Aceste turte sunt preparate dupa o reteta straveche si uscate la soare. Alergeni:   produs intr-o intreprindere ce proceseaza nuci intr-un alt spatiu. Ingrediente:  faina de uridu (88%) piper negru sare asafoetida bicarbonat de sodiu ulei vegetal si condimente. Uridu (Vigna Mungo)   este o planta anuala erecta suberecta sau taratoare foarte paroasa. Varful tulpinii sale dezvolta un sistem reticular ramificat cu noduli moi rotunzi. Pastaile inguste cilindrice si de pana la sase cm lungime se fierb si se consuma in intregime sau dupa divizare ca dal (dal dahl sau daal este un preparat de leguminoase (linte mazare uscate sau fasole) desfacute din teaca lor exterioara si divizate in doua). Pregatita in aceast mod are o textura neobisnuita mucilaginoasa. Sub forma de faina sau pasta este de asemenea folosita pe scara larga in Europa de Sud in preparate culinare indiene cum ar fi Dosa Idli Vada si un fel de turta indiana. Semintele desfacute de coaja lor exterioara neagra (uridu alb) sunt hranitoare si recomandate pentru diabetici asemenea altor leguminoase. Vigna mungo este utilizata traditional in Ayurveda indiana ca medicament extractele sale avand efecte imunostimulatoare dovedite. Asafoetida (Ferula assa-foetida)   este o planta perena ce creste mai ales in Iran si Afganistan de unde este exportata in restul lumii (in India se cultiva in Kashmir). Are un miros puternic neplacut ajunge pana la 3 5 m inaltime frunze fine si flori galbene. Radacinile ei sunt groase si carnoase si secreta ca si tulpina plantei un suc rasinos care se recolteaza si se usuca formand o masa rasinoasa. Condimentul Asafoetida este o guma rasinoasa de culoare alb-gri cand este proaspata ce se ingalbeneste odata cu trecerea timpului trecand spre nuante de rosu si maro. Este vanduta in bucati sau mai adesea sub forma de pudra uneori granulata sau cristalina. Are gust si miros foarte puternic respingator asemanator cu cel al usturoiului alterat dar care dispar la gatit ramanand doar un usor gust si aroma asemanatoare cepei. Mod de preparare:   turtele se prajesc 15 secunde pe un gratar foarte fierbinte pe ambele parti pana apar basici si se rumenesc usor sau se prajesc in ulei fierbinte 10 secunde pana capata o culoare aurie. Produs/Cultivat in India. Tara de provenienta: Anglia.
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.